Testimonials

  • Mustang Treks

    This summer we made a trip through Mustang, Nepal. Thanks to our guide Chhabi, it was an unforgettable experience. He led us along the most beautiful paths and showed us many interesting places. We le Read More

  • Mustang Trek

    Op 4 juli 2015 kort na de aardbeving, vertrokken we met de rugzak op richting de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. Met een groep van 7 vrienden gingen we een groot avontuur tegemoet. We wisten niet goe Read More

Activities

Nepal Sikkim Tibet Bhutan

Mustang Trek

 Op 4 juli 2015 kort na de aardbeving, vertrokken we met de rugzak op richting de hoofdstad van Nepal, Kathmandu.
Met een groep van 7 vrienden gingen we een groot avontuur tegemoet. We wisten niet goed wat ons te wachten stond, maar het was een avontuur voor de hele groep! Het was een mix van avontuur, emotionele momenten alsook een gevoel van samen iets volbracht te hebben.

De eerste dagen verbleven we in de hoofdstad Kathmandu waar we geconfronteerd werden met de schade die de aardbeving aanbracht. Toch konden we de stad verkennen en de mooie plekken opzoeken. Kathmandu neemt je mee in de spirituele sfeer die er hangt rond het Boedisme en het Hindoeïsme. Een plek waar we zeer stil van werden, maar om zeker te bezoeken, is de verbrandingssite aan de Bagmati-rivier.

Opweg van Kathmandu naar Pokhara maakten wij nog even een tussenstop om nog wat extra avontuur op te zoeken. We hadden ook een Rafting geboekt, waar we allemaal ten volle van genoten hebben! Zelfs voor beginners, want dat waren de meesten onder ons, was het een spannende ervaring! Na de rafting sliepen we nog een nachtje in tenten langs de rivier, waar we
's avonds konden genieten van een lekker buffet!

Voor we begonnen aan onze grote trek, was er nog een tussenstop in Pokhara. Ook een aangenaam stadje, met winkeltjes en restaurantjes. 
Vanuit Pokhara vlogen we met een vliegtuigje juist gepast voor onze zakken en 9 personen, tussen de bergtoppen van het Anapurnagebergte richting Jomsom. Prachtige besneeuwde bergtoppen, priemden door de wolken.

In Jomsom stonden onze dragers (Mukti, Hark en Tham) klaar om ons te begeleiden en onze trektocht wat te vergemakkelijken. Chapeau voor wat die mannen kunnen, berg op berg af met een loodzware zak op hun rug! 

Vanuit Jomsom, begon onze 10 daagse trektocht, dit door een bergketen, die er alle dagen anders uit zag. Van Jomsom naar Lo Mantang en terug! Voor ons betekende dit 10 dagen trekken, gemiddeld 6uur wandelen per dag. Onze gids loodste ons berg op berg af en bouwde op regelmatige basis een pauze in, zodat we konden genieten van het landschap alsook gewoon te genieten van de stilte. 

's Avonds sliepen we in de typische teahouses, daar konden we een maaltijd nuttigen en ook een stevig ontbijt verwerken voor we opnieuw aan onze trek begonnen. Onze gids Chabbi zorgde ervoor dat we op een propere plek konden overnachten. Samen met hem gingen we eerst een kijkje nemen om dan te beslissen of het voor heel de groep goed was.

In enkele grotere dorpen kan er ook bekeken worden om bepaalde stukken met een jeep te overbruggen. Dit heeft ons toch wat geholpen om uit te blazen en de tochten wat rustiger aan te doen. Onderweg durfden we wel al eens te stoppen om een Gorkha of een Everest biertje te consumeren en wat te eten in een plaatselijke teahouse. 

Het avontuurlijke tijdens onze tocht was ook om elke keer opnieuw een nieuw dorpje binnen te wandelen en te ontdekken wat daar te zien was. Vaak mooie stupas of gebedsmuren, waar ook de gebedsvlaggen wapperden in de wind.
Deze kleurrijke gebedsvlaggen kwamen we ook tegen op elke top die we bereikten. De gebedsvlaggen wapperen in de wind zodat de gebeden sneller bij de goden geraken.
In de iets wat grotere dorpen konden we ook een bezoek brengen aan de kloosters, waar jonge kinderen opgeleid worden tot monniken.
Wij waren zeer tevreden van onze gids Chhabi en onze dragers, die steeds vriendelijk en zorgzaam voor ons klaar stonden. 

Een heel boeiende en ietwat vermoeiende reis. Maar hoed jullie voor reizigersdiarree en hoogteziekte. Want ja, wij zijn tenslotte Europeanen.

Wie graag de uitdaging wil aangaan, maar toch nog wat extra informatie wil kan zeker bij ons terecht. Wij willen graag advies geven, of vragen beantwoorden waar jullie nog mee worstelen. Jullie kunnen ons bereiken op cartoeche@hotmail.com.